Vlooien

Vlooien zijn uitwendige parasieten die dol zijn op het bloed van uw dier. Ze veroorzaken jeuk en irritatie en ze kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken bij zowel hond als kat.
Ook u als eigenaar kan belaagd worden door deze vervelende parasiet.


Hoe herkent u het?

Vlooienbeten jeuken. Uw hond laat u duidelijk merken dat hij deze beestjes niet op prijs stelt door zich veelvuldig te krabben. Sommige honden ontwikkelen vlooienallergie, hier kan zelfs 1 vlooienbeet al een heftige jeuk veroorzaken. Als gevolg zien we bij deze honden kaalheid, korstjes en huidontstekingen, vooral ter hoogte van de binnenkant van de dijen, op de rug en ter hoogte van de staartbasis.

Het duidelijkste signaal naast het krabben, zijn de kleine zwarte korreltjes in de vacht die we kunnen terugvinden tijdens het borstelen of aaien van het dier. Dit zijn de uitwerpselen van de vlooien.

Hoe kunt u het behandelen?

Bij het bestrijden van vlooien is het van belang dat het gekozen middel snel werkt, zodat irritatie en ontsteking zoveel mogelijk voorkomen worden en zodat de vlo zich niet meer kan voortplanten Afhankelijk van de omstandigheden is soms ook een bijkomende behandeling van de omgeving nodig. Er bestaan verschillende manieren (pipetten, tabletten, halsbanden, etc.) om uw dier te behandelen tegen vlooien. Ga zeker eens langs bij uw dierenarts voor meer advies. schema

In welke periode van het jaar komen vlooien het meest voor?

De vlooienpopulatie is vrij stabiel gedurende het jaar, maar tijdens de lente en de zomer kunnen we vlooienpieken zien. In onze woningen waar de temperatuur steeds ideaal blijft, kan de vlo het hele jaar door problemen geven, zelfs als het huisdier nooit buiten komt.
Uw dierenarts kan u informeren over de producten ontwikkeld voor de behandeling van vlooien

In 100 seconden heel veel wijzer!

Bekijk de videoboodschap van de dierenarts en deel het met uw naasten. Voorkom en verhelp vervelende vlooien op uw dier en in huis!

voor dieren. voor gezondheid. voor u.
Logo