Deze website maakt gebruik van cookies om het bezoek aan de website te analyseren en het gebruiksgemak te verhogen. U kan meer lezen over cookies in onze Privacy verklaring.

Belux

Persbericht: Zoetis stopt met de commercialisatie van met antibiotica gemedicineerde voormengsels.

Zoetis ondersteunt de bedrijfsdierenartsen in de begeleiding van varkenshouders naar een verantwoord en verminderd antibioticumgebruik, in de preventie van ziekten en in de individuele behandeling van zieke dieren met als doel het verminderen van de antibioticaresistentie. Er moet bij het noodzakelijk gebruik van antibiotica steeds gestreefd worden naar de meest gepaste behandeling. Het is aangewezen individuele therapie te verkiezen boven groepsbehandeling.

Een verantwoord gebruik van geneesmiddelen volgens de best mogelijke praktijken is een absolute noodzaak, in het bijzonder voor antibiotica. Zoetis is lid van pharma.be en onderschrijft  de objectieven van AMCRA vzw.  Een van de doelstellingen van het AMCRA 2020-plan is om tegen 2017 een reductie van 50% te bekomen in het gebruik van met antibiotica gemedicineerde voeders.

Zoetis heeft in dit kader de strategische beslissing genomen om niet langer te investeren in dergelijke voormengsels en stopt vanaf heden de commercialisatie van premixen op basis van antibiotica.