Belux

Nieuwsbrief Vakantie

Beste,

De zomer staat voor de deur en misschien bent u al aan het aftellen naar uw jaarlijkse vakantie! Mag uw viervoeter dit jaar ook weer mee? Waaraan moet u allemaal denken als uw huisdier meegaat? In deze nieuwsbrief zetten we de belangrijkste zaken even op een rijtje.

Vergeet zeker het Europees dierenpaspoort niet, met daarin het ingevuld vaccinatieboekje en identificatiepapieren. Uw hond moet minstens 21 dagen voor vertrek gevaccineerd worden tegen rabiës!

 

Afhankelijk van uw bestemming, heeft uw huisdier een aangepaste anti- parasitaire behandeling nodig. Sommige tekensoorten in zuiderse landen kunnen ziektes overdragen. Ook tegen hartworm, haakworm en zandvliegen kunt u uw huisdier preventief beschermen

 

1 op de 6 honden heeft last van wagenziekte. Gelukkig bestaat er een geneesmiddel dat voorkomt dat uw hond ziek wordt, zonder dat hij er slaperig van wordt.

 

Maak op voorhand een lijstje van alles wat uw hond nodig heeft op vakantie. Een reisapotheek mag hierbij zeker niet ontbreken. Bepaalde landen stellen specifieke eisen. Zo moeten honden in Duitsland een hondengordel dragen en is een muilband voor sommige rassen verplicht.

 

Gaat uw huisdier naar een pension tijdens uw vakantie, vergeet dan de vaccinatie tegen kennelhoest bij honden en leukose bij katten niet!

Maak tijdig een afspraak in onze praktijk als uw huisdier mee gaat op reis. Zo kunnen wij, afhankelijk van uw bestemming, uw hond op maat behandelen en kan uw huisdier zorgeloos mee op vakantie.

Wilt u graag meer weten over reisziekte? Ga dan naar www.zoetis.be/nl/hond-kat

Vriendelijke groeten,

Uw dierenarts

Download hier de PDF van deze nieuwsbrief.