Belux

Nieuwsbrief Vlo

Beste,

Vlooien komen we tegenwoordig het hele jaar door tegen. Daarom is het nodig om uw huisdier gedurende het gehele jaar te behandelen tegen deze vervelende parasiet.

Vlooien voeden zich met bloed van de hond of kat. Vlooienbeten veroorzaken jeuk, waardoor je viervoeter zichzelf gaat bijten en krabben. Sommige huisdieren ontwikkelen een vlooienallergie: slechts 1 beet kan ernstige huidklachten veroorzaken. Ook mensen kunnen vlooienbeten krijgen! Reden genoeg om er aandacht aan te besteden.

U weet zeker dat uw huisdier vlooien heeft, als u ze terug vindt op het dier. Met een vlooienkam kunt u volwassen vlooien verwijderen. U kunt ook zwarte korreltjes terugvinden in de vacht. Wanneer u ze op een vochtige doek legt en ze rood verkleuren, zijn het vlooienfeces.

Bij een vlooien-probleem is een grondige aanpak vereist:

  • Behandel alle huisdieren
  • Stofzuig  regelmatig uw huis, vergeet daarbij ook niet de garage en auto te reinigen
  • Was dekens, manden en speelgoed van uw hond
  • Ontworm uw huisdier want de vlo is de tussengastheer van de lintworm

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

Voor een doeltreffende behandeling gebruikt u bij voorkeur een product dat ook actief is tegen eitjes en larven in de omgeving. Slechts 5% van de vlooienpopulatie bevindt zich op het dier! 

 

Elk dier en zijn leefomgeving vraagt om een aangepast behandelingsprotocol. Kom langs in onze praktijk, zodat we samen kunnen overleggen welke oplossing voor uw huisdier het meest geschikt is.                           

Wilt u graag meer weten over vlooien? Ga dan naar www.zoetis.be/nl/hond-kat

Vriendelijke groeten,

Uw dierenarts

Download de PDF van deze nieuwsbrief hier.