Belux

Nieuwsbrief Jeuk

Beste,

Jeuk en huidproblemen kunnen het leven van uw hond aanzienlijk verstoren. Ook u als eigenaar bent bezorgd over het krabben van uw hond en wilt daarom dat de jeuk zo snel mogelijk wordt gestopt. Wij geven u graag wat meer informatie over de mogelijke oorzaken van jeuk en atopie en hoe deze te behandelen.

Jeuk kan veroorzaakt worden door parasieten, zoals vlooien en oormijten of door bacteriële huidinfecties. In de helft van de gevallen speelt een allergische reactie een belangrijke rol.

 

Vlooienallergie

 

Omgevingsallergie

 

Voedselallergie

 

Contactallergie

                                                                                        

  Er zijn verschillende manieren om een allergische hond te behandelen. Omdat jeuk het symptoom is van een onderliggend probleem, is het belangrijk om deze aandoening op te sporen. Het onderzoek naar en de behandeling van atopie vraagt tijd, inzet en geduld. Een kuur antibiotica, aangepaste voeding of een goede vlooienbehandeling kan voldoende zijn als behandeling voor uw viervoeter. Soms vindt u geen duidelijke reden die het krabben bij de hond veroorzaakt. Deze honden zullen levenslang een aangepaste therapie moeten krijgen.

Cortisonen geven een snelle verlichting van de jeuk maar kunnen ernstige nevenwerkingen veroorzaken, zelfs bij kort gebruik.

Recent zijn er cortison-vrije therapieën ontwikkeld die zich specifiek richten op de jeuk en het ontstekingsproces. Deze behandelingen kunnen bestaan uit dagelijkse tabletten of een maandelijkse injectie en zijn veilig bij langdurig gebruik.

Wilt u graag meer weten over jeuk? Ga dan naar www.zoetis.be.nl/hond-kat

Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie, neem dan contact op met de praktijk.

Vriendelijke groeten,

Uw dierenarts

Download de PDF van deze nieuwsbrief hier.